Fra 3. oktober 2022 har vi glede av å presentere Sandra Mathisen som vår innleide konsulent.

Sandra Mathisen

Privat trener og hundeinstruktør

Hovedansvar for valpekurs, spesialkurs i konkurranselydighet og aktiviserings kurs for miniatyr og selskapshunder.

Privat trener med spesialfelt:

  • valpetrening og sosialisering
  • miljøtrening og hverdagsaktivisering
  • hverdagslydighet 
  •  konkurranselydighet
  • luktdiskriminering, spor og søksutvikling


Relevant utdannelse:

Oslo Hundeskole 

-Instruktørutdannelsen 2009-2010

Jobbet som hundeinstruktør fra 2010 til og med 2022.

Fjellanger hundesenter 2020

-Søkshundutdanning 


Tidligere kurs jeg holdt: Valpekurs, grunnkurs, hverdagslydighet, miniatyrhundkurs klikker-target, bronsemerket. I tillegg har jeg vært instruktør på hundeleir for barn i 4 år med fokus på barn og hund, samt å lære barn å trene hund.

Tidligere kurs jeg har tatt: Søksutvikling hos valper frem til 10 uker, forsterkningsutvikling, hundens luktesans, markeringstrening, søksutvikling 10 uker - 8 mnd, luktpersepsjon - luktdiskriminering, systematikk og treningslogg, samt tjenestehund RST-teknologi og forskning.

Jeg er oppvokst med hund av rasen Boxer, og anskaffet min første hun da jeg var 17 år. En shih tzu/chihuahua blanding. Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at hundetrening var gøy og har siden den gang hatt en engelsk staffordshire bullterrier, en schæfer, to yorkshire terriere og min nåværende hund, en border collie med navnet Herman. Med schæferhunden min drev jeg IGP trening og konkurranse, og med Herman skal jeg konkurrere i lydighet.

I tillegg til å ha holdt mange kurs og drevet med konkurranserettet trening i flere år har jeg også bred erfaring med privattimer. Her har fokuset vært på alt i fra problemløsning, hverdagslydighet og valpetrening. Jeg har fått gleden av å jobbe med og få erfaring med et bredt utvalg av raser. Alt fra selskapshunder til brukshunder.

Som hundetrener er det veldig viktig for meg at eier skal få en god forståelse av å lese hunden sin, og lære hva de ulike signalene til hunden betyr. Dette vil kunne gi muligheten til å skape et godt samarbeid mellom hund og eier.

Videre har jeg stort fokus på å finne riktig belønningsform/forsterker. Riktig forsterker er for meg noe av det viktigste med hundetrening. Fokuset mitt ligger på belønningsbasert trening, men hos meg lærer hundene også forskjellen på rett og galt. Etter min mening skaper det trygge hunder som vet hvordan de ulike miljøene/situasjonene skal håndteres sammen med eier. Det viktigste for meg er å skape treningsglede. Det skal være gøy å trene hunden sin!

I konkurranserettet trening og innlæring av forskjellige øvelser har jeg stort fokus på å sette hunden inn i riktig modus før utførelsen og innlæringen av øvelsen. For meg er det ikke bare det å lære hunden den tekniske øvelsen, men jeg ønsker også at hunden skal føle stor glede og lyst til å utføre oppgaven. Jeg bruker derfor tid på å finne riktig forsterker/belønning til de forskjellige øvelsene som jeg vet hunden elsker, samtidig som jeg forsøker å utvikle metoder for å kunne bruke hunden sine naturlige drifter/lyster i treningen. Det er utrolig gøy å teste ut og utvikle metoder ved bruk av hundens naturlige egenskaper. Samtidig ønsker jeg ro og fokus, samt å lære hunden og veksle mellom høyt tempo og å roe helt ned i en øvelsene.

Mitt mål og ønske er at flere skal finne glede i å trene hunden sin, lære å forebygge problemer som kan oppstå i fremtiden og lese hunden sin og vite hva den forteller i de ulike situasjonene som oppstår. La meg hjelpe deg å bli ekspert på din egen hund.Deltagere på Eikra hundetrenings 2-årige hundetrener utdannelse:

2022-2024

Line Tofte

Line er lærling på Eikra hundetrenings to- årige hundtrenerutdannelse. Line blir å se på kursplassen i første omgang som observatør. Når hun er klar for det vil hun tre inn i rollen som hjelpeinstruktør. Line kommer i tillegg til å bli med Kari på enkelte Atferdskonsultasjoner og privattimer. Liner kommer også til å bli med Maria på hennes privattreningskunder.

Line utdannet fysioterapeut og jobber til daglig på institusjon.


Helene Stensholdt

Helene er lærling ved Eikra hundetrenings to-årige hundetrenerutdannelse. Helene blir å treffe på kursplassen som observatør for å lære mer. Helene kommer til å bli med Kari på enkelte av hennes Atferdskonsultasjoner og privattimer. Hun kommer også til å følge Maria enkelte av Marias privattreningskunder.

Helene er utdannet spesialpedagog og jobber til daglig på skole.